sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Ropecon

Käytiin eilen Iltausvan kanssa Ropeconissa, ensmäistä kertaa ikinä. Se on kolmen päivän pituinen, mutta koska me asumme Turussa ja Ropecon asuu Helsingissä ja rahatilanne ei ole mikään kovin hehkeä, niin päätimme mennä sinne vain yhdeksi päiväksi. Saimme kyydin kaverilta joka oli sinne menossa myös vain yhdeksi päiväksi, hän tuli hakemaan meitä autollaan puoli kahdeksan aamulla.

Minä tykkäsin tapahtumasta, tosin se ei kyllä kiilaa Keskiaikaisten markkinoiden ohi ;) Sieltä löytyi kaikenlaista mielenkiintoista, kuten paljon erilaisia puheohjelmia, joista kävin kuuntelemassa kaksi ja puoli, tannsimista ja Kaubamaja, jossa oli ropettajien kirppari, jonne taisin tuhlata pienet jäljellä olleet rahavarani, mutta sain oikein hyvän ja siistin paidan, hatun (!) ja nauhoja, sulkia ja soljen. Iltausva löysi sieltä takin, ja toisesta kojusta löytyi aika hieno pata :D. Sitten siellä oli tietenkin roolopelejä, kortti- ja lautapelejä ja larppeja, joita siellä pelattiin. Iltausvan poikaystävä veti ison osan päivää yhtä peliä samalla kun me kierreltiin.

Heillä oli siellä myös tosi hieno taidenäyttely, jossa oli tosi upeita maalauksia, piirustuksia ja patsaita. Siellä sai äänestää mielestään hienointaan ja osallistuin siihen äänestämällä erästä maalausta, Valpas henki, joka oli myyty 80e jollekin. Se oli kyllä niin hieno, että jos minulla olisi ollut rahaa sen veraan, niin minäkin olisin ostanut sen. Siellä oli myös ihan törkeän upeita pukuja ja asuja porukoiden päällä (niistäkin oli tietysti äänestys). Siellä oli tosi hienot pari tyttöä, jotka olivat pukeutuneet steampunk tyyliin ja kolmas, jolla oli hieno steampunk lentäjän asu. Parhaat ehkä oli mielestäni ne neljä, jotka olivat pukeutuneet Taru Sormusten Herrasta sormusaaveiksi. Ne oli siis niin hyvät asut et, kun ekan kerran ne näin (kaks heistä käveli jäätävän kokoiset miekat käsissään  meidän ohi viitan liepeet liehuen), hätkähdin ihan pikkuisen et mitä helkkaria. Siis, he oisivat menneet läpi leikiten nois leffois.

Illalla oli pukunäytös, joka oli aivan törkeän hieno ja sen jälkeen oli tanssiaiset, jotka olisivat jatkuneet myöhään yöhön, mutta ne me jätettiin Iltausvan kanssa väliin tällä kerralla, kun Iltausvan nilkat kuoli ja päätä särki. Minulla itsellänikin oli siinä kohtaa hieman huippaavainen olo, joten istuskelimme ulkona, kunnes menimme kuuntelemaan viimeisen paneelin (vaihtoehtohistoriasta :D) ennen kuin lähdimme kotiin, joskus yhdentoista jälkeen. Hieman harmittaa etten päässyt pornopolkkaa tanssimaan, mutta ensi vuonna sitten.

Kotimatka oli aika mielenkiintoinen. Me saatiin puolelle matkalle tosi hieno valoshow, kun katseltiin ukkosmyrksyn salamointia kauempana meistä. Me ei jouduttu myrskyyn ennen kuin Salon ABC:n jälkeen ja se vast mielenkiintoista olikin. Vettä tuli niin paljon et kaveri ajo viittä tai kuutta kymppiä moottoritiellä. Siis mitään ei nähny, paitsi silloin ku salama välähti. Päästiin siitä turvallisesti eroon, mut tuli siinä pikkasen pieni olo. Kotiin päästiin kahden aikoihin ja minä menin suoraan sänkyyn, kun olin saanut syötyä iltapalani.

Kiva päivä eilinen. Aion ehdottomasti, jos vain pääsen, mennä uudestaan ensi vuonnakin. Tosin luulen että tälläinen yhden päivän retki on hyvä pituus Ropeconille. Se ei ole niin mahtava tapahtuma, että siellä kolme päivää jaksaisin pyöriä. Tosin joskus voisi mennä coniin vain tanssimaan ja se olisi sitten kolmen päivän reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti