torstai 5. heinäkuuta 2012

Palstalle

Sitä pitäisi palstalla mennä käymään, mieluiten tänään. Paha vaan että hiukkasen hirvittää, kun kiitos juhannusrientojen ja keskiaikaisten markkinoiden siellä ei ole tullut käytyä nyt pariin viikkoon. Veden saannin kannalta tämä ei ole ongelma, sitä vettähän on tullut taivaalta tarkan säännöllisesti noin joka toinen päivä ja yleensä kuin saavista kaatamalla. Joten veden saannin pitäisi olla kasviksillani kunnossa.

Minua huolestuttavat rikkaruohot. Palsta oli viime kerralla siellä käydessäni yllättävän puhtoinen (jos ei porkkanapenkkiä lasketa, mutta se onkin harson alla), mutta kuten mainittua, se oli noin kaksi viikkoa sitten. Se porkkanapenkki ainakin näyttää varmaan räjähtäneeltä.

Hyvin kaikki on itänyt siellä. Viime kerralla kaikki paitsi mirrinminttu ja maissi (mutta sillä olikin jokin hämärä tauti ja on ilmeisesti kuollut jo aikaa sitten) näyttivät elonmerkkejä. Olosuhteet ovat olleet tänä kesänä palstan kannalta aivan mahtavat. Sataa muutaman päivän välein ja muina aikoina paistaa aurinko ja on vielä lämmintä, yleensä. Tosin joku taulapää on mennyt ja pöllinut multa kuokan. Tai sitten myrsky vei sen...

Nepeta raukka on niin sulonen ku se yrittää päästä avoimen ikkunan eteen kun Carlos on jo varannut paikan. Se pyörii ees taa ikkunaa pitkin, et josko se löytäis toisen paikan, mut ei, kyl sen avonainen ikkuna pitää olla. Seuraavaks koetetaan päästä Carloksen viekkuun tai nojaillaan ikkunan kahvaa vasten että näkis ton isomman yli. Mut sekään ei oikeen toimi. Ja taas mennään ees taas ikkunan viertä. Lopulta pieni menee ja asettuu avoímen ikkunan alle odottamaan vuoroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti