torstai 11. huhtikuuta 2013

Kuva päivässä (tai kahdessa): 13Skonsseja, en ole ihan varma uskallanko sanoa irlantilaisia skonsseja, koska tiedän kyllä skonsseja olevan irlantilaisia ja englantilaisia, mutta en vain tiedä mitä eroa niillä on... Mutta koska nyt ollaan Irlannissa, voinee olla turvallista olettaa että kahvilassa myydään irlantilaisia skonsseja.

Tähän mennessä olen törmännyt kolmenlaisiin skonsseihin, ihan vain perus skonsseihin, hedelmäskonsseihin (mikä tarkoittaa että niissä on useimmiten rusinoita) ja brown scones, mahtaisikohan ruskea skonssi olla oikea suomenkielinen käänne, jotka on ilmeisesti tehty jostain tummemmasta jauhosta tms. Kahvilassa myydään enimmäkseen hedelmäskonsseja.

Sain ensimmäisen viikon päätteeksi kahvilasta skonssin mukaan maistettavaksi ja tykästyin aika pirusti. Nyt olen mietiskelly, että pitäisköhän kaivaa jostain resepti niille, ni voisi joskus ahkeroitua tekemään aamaistarpeita muutamaksi aamuksi ;)

Ja skonssihan syödään perinteisesti lämpimänä ja hillon ja/tai voin kanssa ja lisäksi vielä hieman kermavaahtoa siihen sivuun. Minulla ei sattunut olemaan voita, mutta hillon kanssa oli aivan ihanan hyvää :D ja, no, kermavaahtoa meikä ei nyt ihan heti kaipaile.

2 kommenttia:

  1. Täytynee kokeilla skonsseja joskus, itse en ole koskaan syönyt. Tuli vain mieleen että voisiko Suomen oloissa brown scones olla ruisskonssi (jos siinä on ruista) tai tumma skonssi?

    VastaaPoista
  2. Luulen että brown sconessa on täysjyvävehnäjauhoja täällä, mutta Suomessa varmaan voisi hyvin kokeilla ruista. Mut muuten varmaan tumma skonssi kääntyis paremmin :)

    VastaaPoista