maanantai 1. huhtikuuta 2013

Galwayssa

Athenryn juna-asema.
Kävin eilen Galwayssa katsastamassa Galwayn Ruokafestivaalin (Galway Food Festival). Se on ilmeisesti aika uusi juttu, ne järjesti sen tänä viikonloppuna toista kertaa. Samaan aikaan oli myös Galway markkinat, jotka joko oli osa Ruokafestivaalia tai ei. En ole ihan varma. Mutta sielläkin kävin pyörähtämässä.

Juna-aseman koristuksia :)
Päädyin menemään Galwayhin junalla, isäntäperheen auto on juuri hajonnut, joten he eivät vineetkaan tarjota minulle kyytiä kuten olivat aikoneet. Sunnuntai näytti melko huonolta päivältä, aamulla kun satoi melko paljon. Melkein päätin olla menemättä, mutta sitten iski itsepäivyys ja lähdin kuitenkin.

Athneryn juna-asema on pieni, ilman henkilökuntaa ainakin näin pääsiäisenä. Junalipun ostin automaatista. Taas kerran... On jotenkin sellainen olo et on tullut ostettua paljon lippuja viime aikoina automaateista. Juna matka ei ollut kovinkaan pitkä, tietenkään. Galwayhin on vain 25 kilsaa Athenrysta. Tosin onnistuin sitten tietenkin istumaan väärin päin niin että selkäni oli menosuuntaan päin ja olo ei ollut niin hyvä kuin olisi voinut olla. Ja sen lyhyen junamatkan aikana mulle tuli sellainen olo et sain katsella enemmän lehmiä, lampaita ja hevosia kuin reissuillani Suomessa ikinä. Mihinköhän ne piilottaa kaikki eläimet kotona Suomessa... Poroja ei lasketa...



Galway oli kiva paikka. Haluan ehdottomasti käydä siellä useammankin kerran ja ei ole mitään syytä miksi en kävisi. Ehkä jopa leffassa voisi käydä... Niillä on siellä kolme leffateatteria, mikä on aika mielenkiintoista koska Galway on pienempi kaupunki kuin Turku ja meillä taitaa olla vain Kinopalatsi.

Festivaalin meikä löysi, vaikkakin hieman vahinhgossa. Lähdin meinaan kävelemään vääräänn suuntaan. Hoksasin sen kyllä heti kun oli mennyt Eyre Squaren läpi ja päätynyt Galwayn shoppailukadulle, mut päätin jatkaa eteenpäin koska minua kiinnosti nähdä vähän kaupunkia. Sitä kautta päädyin Galway markkinoille, joista löysin itselleni tuon avaimenperän, josta ehdin eilen laittaa kuvan tänne. Lisäksi löysin mielenkiintoisen vihkosen Irlannin mytologisista ja pyhistä keskuksista.

Ja kun kävelin käelykatua eteen päin, päädyinkin yllättäen Festivaalikylälle, joka oli Festivaalin keskus. Vieressä oli museo, jossa meikäläisen täytyy käväistä jossain vaiheessa ja Spanish Arc. Ja Spanish Arc on siis kaariholvi, joka kulkee muurin pätkän läpi. Onnistuin ohimennen kuulemaan kuinka matkaopas esitteli kaarta ja kertoi, että muuri oli aiemmin ollut läpäisemätön, mutta liikennettä oli niin paljon että kapunki päätti puhkaista muuriin kulkuväylän kaikelle satamaliikenteelle, joskus 1800 -luvulla. Muuri itse taitaa olla 1500 -luvulta.




Satamassa, jossa Festivaalikyläkin oli, tuuli ihan julmetusti. Taisi säätiedotuksen mukaan tuulta olla 30 m/s eilen, joten en viipynyt hirmu pitkään, kerran kiersin kaikki kojut, ennen kuin palasin takaisin kävelykadulle joka oli hieman enemmän tuulen suojassa.  Söin lounasta pienessä kahvilassa, hiukka kallista kyl oli, ja kiertelin vielä vähän aikaa. Ohitin pubin, jossa soitettiin perinteistä irlantilaista musiikkia ja kävin yhdessä matkamuistoliikkeessä, josta löysin muutaman kivan postikortin. Täytyy käydä huomenna postittamassa ne :)

Näkymää satamasta.

Festivaalikylä

Shopping St., High St. tai Quay St. En ole ihan varma mikä niistä :) Ovat kaikki yhtä ja samaa katua minusta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti