tiistai 23. huhtikuuta 2013

Dublin, osa 2/2: Dublin Zoo

Jaa jatkoa siis edellisestä :D

Kun kirjaston matkamuistoliikkeestä pääsi karkaamaan, meikä suuntasi bussipysäkille. Olin ottanut etukäteen selvää mikä bussi kulkisi eläintarhaan ja mielellään vielä läheltä Trinity Collegea ja hyvä tuuri kävikin. Pysäkki oli vain puolen korttelin päässä Collegesta. Ja en tiedä kuinka tietoisia ihmiset on tästä, itse en ainakaan tienny, mutta Irlannissa (tai Dublinissa ainakin) kaupunkibussit on kaksikerroksisia! Itse olen aina aatellu et se on vaan brittien juttu enkä edes miettiny et Irlannissakin voisi sellaisia olla.

No anyways, hyppäsin siis eläintarhalle vievään bussiin (bussikuskit ei anna vaihtorahaa käteisenä vaan niiltä saa kuitin, jolla saa rahat takaisin jostain toimistosta. Meikäläiseltä meni siis muutama sentti hukkaan >)) ja ensimmäisen matkan pysyttelin ihan ensimmäisessä kerroksessa. Ihan siltä varalta että olisi tullut kysyttävää kuskilta.

Dublin Zoo
Dublin Zoo sijailtsee ison puiston, Phoenix Parkin, sisäpuolella ja sen vieressä on (jostain syystä tää naurattaa mua...) on Dublinin poliisin päämaja. Ja poliisi täällä Irlannissa ei ole Police vaan sitä kutsutaan nimellä Garda. Älkää kysykö miksi, mä en tiedä eikä tiedä ne pari irlantilaistakaan, jolta olen kysynyt asiasta.

Koska Trinity Collegessa meni hieman kauemmin kuin meinasin, jouduin karsimaan jotain eläintarhakierrokseltani. Päädyin lopulta skippaamaan Afrikan safari -alueen ja mulle jäi silti yli puolet tarhasta kierrettäväksi.  Lippu maksoi 16 euroa ja sain taas kehuja korttikotelostani. Niitä ei ilmeisesti löydy Irlannista paljoakaan.


Järjestelmällisesti päätin aloittaa kartan mukaan numerosta yksi, jotka sattuivat sopivasti olemaan Aasian suuria kissapetoja ;). Aasianleijonista en saanut kuvia otettua, mutta hyvää päivää ne on isoi! Pääsin näkemään ku ne kierteli suojassaan ja yksi niistä käveli just ikkunan vierestä ja se oli säkäkorkeudeltaan jossain vähintään mun vyötäröni tienoilla, ellei korkeammallakin. Ja ne oli naarai. Mietityttää vaan, et kui isoi Afrikan leijonat sitten on, ku plakaatin mukaan aasianleijonat on afrikkalaisia serkkujaan pienikokoisempia!

Sumatrantiikeri päivänokosilla.

Ja kaveri tuijottamassa seinää...

Lumileopardit unten mailla myöskin. Kissat!

Rinnakkain kissojen kanssa oli alue, jossa oli paljon apinoita. Valitettavasti meikäläisen kamera oli ilmoittanut sillä sekunnilla ku Dubliniin pääsin, että akku vähissä, joten jouduin käyttämään kameraani säästelevästi ja koska apinat eivä ole suurimpia kiinnostuksen kohteitani, en niistä kovin montaa kuvaa ottanut.

Seuraava alue oli arktisten alueiden eläimiä, ja sieltä löytyy harmaasusi, naali ja jonkun näköinen saukko. En muista atrkkaan enää saukon nimeä, mutta se ei ollut tavallinen saukko. Sillä oli tosi pitkät ja taipuisat kynnet ja sormet, joita se pystyi käyttämään melkein kuin ihmiset käyttää omiaan. Kuvia saukoista tai naaleista en saanut, molemmat olivat missä lie piilossa, mutta susista sain yhden tai kaksi.


Vähän epäselviä kuvia

Altaassa uiskenteli pieni lauma merileijonia, jotka pitivät julmetunmoista metakkaa. Melkein niiden naapurista löytyi pingiivinejä ja tunturipöllö. Mielenkiintoista ajatella, että tunturipöllö taitaa itse asiassa olla irlantilaisille eksoottinen laji... Ja sitten seuraavaksi päästiinkin elefantteihin. Elefanttien katselualue on rakennettu niiden alueen reunalle, hiukan ikään kuin sisälle. Siitä on tehty hieman metsäpolun oloinen, jotta porukka sais käsityksen millaisissa oloissa ne elää Intiassa.

"Metsäpolkua". Tuota bambua kasvaa siellä melkein kuin rikkaruohoa...

Elefantti!

Pieni putous :D

Seuraava kohde oli matelijatalo. Se oli hieman pienempi kuin mitä oli kuvitellut. Sieltä löytyi mm. käärmeitä, kilpikonnia, leguaani ja niilinkrokotiileja.

Niilinkrokotiilit.

Matelijatalon jälkeen törmäsin isoon kantoon. Se oli ollut suuri pyökki, seissyt eläintarhassa tosi kauan, kunnes myrsky kaatoi sen. Eläintarhan väki on laittanut tapahtumia puun vuosirenkaiden kohdille. Löytyy mm. maailmansodat ja vuosiluvut ulottuu 1800 -luvulle asti.

Papukaijoja.
Oravasaimiri. Englanniksi nimi on Squirrel Monkey >D
Tässä kohtaa kierros alkoi olla lopuillaan ja meikä suuntasi vielä matkamuistokaupan kautta, mistä löysin kissankorvikkeeni, joka on ilmeisesti tiikeri, mutta se oli hienompi kuin pehmolelut lumileopardeista, joten ostin sen ja päätin leikkiä että olin ostanut lumileopardin :D

Takaisin tullessa matkustin bussin yläkerrassa :D ja näkymät oli aika mahtavat. Kun sinne ylös kipusin niin totta kai oli pakko päästä sitten eturiviin. Bussi vei minut takaisin Trinity Collegelle.

Näkymä bussissa edestä...

... ja sivusta :)
Minulla oli vielä hetki aikaa ennen kuin bussini lähtisi takaisin Galwayhin, joten Yökkö suuntaa tietenkin sopivasti viereiseen kirjakauppaKirjoja en sieltä tällä kertaa ostanut (?!?), mutta löysin sieltä ihanan apilaisen kahvikupin. Ajattelin sen napattessani, että Usvaa ei varmaankaa yhtään haittaa jos tämä ostos meinaa sitä että hän saa minun puolestani pitää mun vanhan cappuccino -kupin ;) Ainoo syy minkä takia minä sen olisin mukanani vienyt oli se, ettei minulla ollut mieleistä korviketta. Mutta nyt on ! >D

Bussiin ehdin hyvissä ajoin, mutta tuuli meinasi viedä mun lipun! Pikkasen säikähdin kun juoksin se paperin palasen perässä. Bussimatka takaisin Galwayhin kului nukkumalla. Heräsin kerran puolivälissä matkaa ja simahdin heti uudestaan ja toisen kerran kun bussi saapui Galwayhin seitsemän aikoihin illalla. Athenryssa olin lopulta puoli kahdeksan jälkeen.

Piiitkä päivä, eilinen. Mutta mahtava :D

Ja suunnitelmissa on vielä toinen retki, jossain vaiheessa. Haluan päästä sellaiseen avonaiseen bussiin, joka kiertää kaupunkia ja kertoo siitä (tietty) ja loppu ajan voinkin sitten käyttää shoppailemalla Dublinissa >D Hehee!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti