maanantai 1. huhtikuuta 2013

Irlantilainen juustokakku (12 annosta)

  •  öljyä voiteluun
  • 175 g suklaakeksejä
  • 55 g voita
  • täyte:
  • 225 g tummaa suklaata
  • 225 g maitosuklaata
  • 55 g kullanruskeaa sirotesokeria (minä olen aina käyttänyt tavallista taloussokeria)
  • 350 g tuorejuustoa
  • 4 1/4 dl vaahdotettua kuohukermaa
  • 3 rkl Irish cream -likööria (en koskaan laita, koska en viitsi ostaa alkoholia asuntoon, jossa asuu absolutisteja)
  • tarjoiluun / koristeluun:
  • ranskankermaa tai smetanaa
  • tuoreita marjoja (tai pakastimesta sulatettuja, esim. vadelmat toimivat tosi hyvin)
  • viiriäisen munia (niitä karkkeja) ja kaakaojauheella ja sokerilla maustettua kermavaahtoa (2 dl)

  1. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (ohjeessa 20 cm, minulla 24 cm) foliolla ja voitele reunat öljyllä. Laita keksit muovipussiin ja murskaa kaulimella hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa sekaisin. Painele sitten keksimurska/voi -seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin tunniksi.
  2. Täyte: Sulata suklaat yhdessä sekoitellen (vesihauteessa) ja anna jäähtyä. Pane sokeri ja tuorejuusto isoon kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kermavaahtoon. Hämmennä suklaa varovasti sekaan ja sekoita sitten varovasti joukkoon likööri. 
  3. Lusikoi täyte kylmän keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Peitä ja pane jääkaappiin 2 tunniksi tai kunnes juustokakku on kiinteää. Siirrä kakkulautaselle.
  4. Koristelu: pursota kaakaojauheella ja sokerilla maustettua kermavaahtoa kakun päälle pesäksi pyöreällä tyllalla. Viiriäisen munat (karkit) asetetaan pesään vasta juuri ennen tarjoilua. (koristeluidea napattu kinuskikissalta)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti