torstai 30. elokuuta 2012

Suomalaista steampunkia!

Ensimmäinen suomalainen steampunk -kirja on ilmestynyt! Magdalena Hai on kirjoittanut 1860 -luvulle sijoittuvan vaihtoehtohistoriallisen seikkailun, jonka nimi on Kerjäläisprinsessa. Yökkö taitaa käydä nappaamassa sen kirjastosta jossain vaiheessa...

Linkki arvosteluun.
"Kerjäläisprinsessan pääosassa ovat Gigi ja Henry. Molemmat vaikuttavat päällisin puolin olevan aivan tavallisia Alhaiston asukkeja, katurottia, jotka keräävät maasta kangastilkkuja ja paperia nyssäköihinsä.  Gigin, tai oikeastaan prinsessa Gregorovia Anastassija Ludovica Konstantijan perhe, Umbrovian vallasta syösty kuningaspari tyttärineen, pakeni itäisestä Euroopasta Vihreälle saarelle, Keloburgiin. Heidän asuntonsa on Kelpepperinkadulla, lihakauppiaan yläkerrassa. Gigi on perheen nuorimmainen ja rakastettu, eikä hän muista hovin loisteliaita päiviä, vaan on sopeutunut köyhään elämään.

Tarina saa alkunsa aivan tavallisena päivänä, kun Henry tulee pyytämään Gigiä seurakseen katsomaan kuumailmapalloa. Yleisöryntäys jättää jälkeensä paljon kerättävää lapsille ja he löytävätkin erään varsin pelottavan paperin. Kun soppaan lisätään ihmissusia, keksijöitä, pettureita ja pommeja, saadaan kasaan teos, jossa ei paljoa seesteisiä hetkiä ole vaan toiminnallinen kerronta etenee lähes hengähdystauoitta loppuun asti."

- Ote Risingshadowsin nettisivuilta

Tarina on suunnattu nuorille, mutta on kuulemma nautittavaa lukemista vanhemmallekin porukalle. Tosin, kun katselin kirjaston sivuilta, että josko kirja olisi saatavilla, se on näemmä sijoitettu lastenkirjojen osastolle... Meikä vähän kaipailisi kirjastoon taas. Tosin minulla on ihan julmetusti luettavaa. Mut kun!

2 kommenttia:

  1. Sopii hyvin vanhemmillekin :) Nuo hieman mielikuvituksellisemmat teokset menee helposti lasten hyllyyn. Näyttää että Taru Sormusten Herrasta on luokiteltu joissakin kirjastoissa aikuisten hyllyyn ja toisissa lasten hyllyyn. Osassa on oma scifi/fantasia -hylly. Joustavaa tuo luokittelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä on. Olen pannut saman asian merkille. Kävin lainaamassa sen lopulta kumminkin ja tuli hiukka hupsu olo lastenosastolla pyöriessä... :D

      Poista