lauantai 25. elokuuta 2012

Steampunk -kirjallisuutta...?

Tuli tuossa mieleen taas, kun sain äidiltäni lainaksi Kaari Utrion Bella Donnan, joka kertoo naisruumiin historiasta antiikista nykypäivään, sopivasti tietty myös viktoriaanisen ajan naisten ruumiista ja muodista, että on se niin pahuksen hankalaa löytää kirjalllisuutta steampunkista Suomessa. 


Itse olen kirjaston sivuilta hakenut ihan hakusanalla ja tulokseksi sain kymmenkunta kirjaa, sentään. Ovat tietysti koko ajan menossa, joten meikäläinen on aina kirjastossa käydessään pikaisesti hakenut koneelta, että josko sieltä jo olisi  jotain tullut vapaaksi. Hidasta puuha tuo, mutta minulla ei onneksi ole kiire. Ja löysin juuri sieltä kirjan steampunk -taiteesta, jonka tietysti heti nappasin mukaani :D

Shiva Mandala.
Kokonaan en sitä vielä ole lukaissut, mutta se on niitä kirjoja joiden kanssa saa kuola valuen katsella kuvia. Ne laitteet ja muut härpäkkeet on niin upeita! Sieltä löytyy yhden tyypin, Art Donovan oli nimeltään muistaakseni, töitä, joka siis tekee paljon steampunk -valaisimia, ja ne on niin ihania. Yksi niistä on  Shiva Mandala nimeltään ja siinä on käytetty pohjana 1200-luvun persialaista astrolabia ja mä voisin vaan tuijottaa sitä. Se on niin kaunis. Kirja on muutenkin täynnä kaikkea kaunista ja kummallista ja josta suurin osa viel toimiikin.

Toinen kirja, jonka olen saanut lainattua kirjastosta, se oli tuossa keväämmällä kun olin juuri törmännyt tähän genreen, on Jeff VanderMeerin The Steampunk Bible. Mahtava kirja jos haluaa tietää mitä steampunk on ja voi olla. Kirjassa käydään läpi genren syntyä ja vähän muutakin historiaa, kirjallisuutta, härpäkkeiden tekijöitä (ja tietty heidän töitään), elokuvia, tv -sarjoja, sarjakuvia ja muotia. Nuo nyt sieltä ainakin löytyivät eli melkoisen kattava kirja ja mahtava kuvitus.


Jonkin verran kirjaston hakutuloksissa näytti olevan novellikokoelmia ja ihan kunnon kirjojakin kaksi tai kolme, jotka voisi lukaista jossain vaiheessa. Minä kun luen pajon ja minusta olisi ihan kiva päästä lukemaan steampunk -kirjallisuutta, jotta että sitä saisi itse nähdä millaista scifi - fantasiaa se on. Törmäsin myös nuorten englanninkielisten kirjojen puolella kirjan, joka oli jossain sivustolla määritelty steampunkiksi, mutta jota ei kirjaston haulla sitten löytynytkään. Eli sitä täytyy olla tarkkana muutenkin näköjään >/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti