tiistai 28. elokuuta 2012

Kissojen sota

Niin siis, tämä eilinen episodi:

Olen illalla suuntaamassa elokuvan jälkeen nukkumaan. Katottiin Prinsessa Mononoke, on muuten ihan helkutin hyvä leffa. Pääsen huoneeseeni ja huomaan, että no kiva, joku perkele on oksentanu mun matolleni, joka siis on kirkas ja oranssi ja vaalein matto koko huushollissa -> siinä näkyy kaikki. Yökkö saa siinä sitten pienen kohtauksen ja repii maton pois lattialta sängyn, työpöydän ja kirjakasojen alta ja heivaa sen eteiseen odottamaan seuraavaa päivää ja pesutupaa.

No, sitten meikä yrittää vihdoinkin päästä nukkumaan ja kun mä vedän päiväpeittoa pois ruppeen ihmettelemään, et miks täs on hiekkaa, ihan kissanhiekan näköistä, ja alan tietty pyyhkiä pois peiton päältä. Ja huomaan, että se peitto on märkä. Itse asiassa se oli onnistunut kastelemaan kaiken paitsi tyynyt ja patjan. Yökkö saa toisen kohtauksen ja vaihtaa vuodevaatteet, jonka jälkeen vihdoin pääsee nukkumaan.

Seuraavana aamuna herään hieman paremmalla tuulella kun sain nukkuttua hyvin ja puuhailen aamutoimiani kaikessa rauhassa, mm ruokin kissat ja putsaan niiden laatikot ja teen itselleni aamiaista, jonka istun koneen eteen syömään. Ja Ronja tulee mun sängylleni ja kusasee lakanalle, mikä tarkoittaa sitä, että se meni suoraan patjalle. Myös pussilakana kärsi hieman ja päätyi sekin eiliseen pyykkikasaan, jonka vein aamulla aikaisin pesutuvalle ja pistin koneen pyörimään jo valmiiksi, ettei äidin tarvitsis pestä kaikkia pyykkejäni. Tosin menin ja unohdin vääntää hanat auki, joten hän joutui kumminkin säätämään pyykkieni kanssa.

Olen juuri koulusta tultuani saanut maton ja patjan pestyä. Maton pesussa ei onneksi ollut paljoa tekemistä, se oli muuten puhdas, mutta ai että oli kivaa purkaa pikkuisen turhautumista ja ärsyyntymistä maton tamppaamiseen ennen kuin sen vei pestäväksi. Maton hakkaaminen on hyvin terapeuttista puuhaa. Ja saan jopa patjan takaisin itselleni yöksi, äiti vinkkasi että kannattaa laittaa sanomalehteä ja siihen vielä jokin muovi päälle patjan ja lakanan väliin, niin voin nukkua ilman että koko sänky kastuu :D

Mietittiin tässä Iltausvan ja äitini kanssa vuoroin, että mistä ihmeestä tälläinen käyttäytyminen johtuu. Minnen keksi muuta kuin, että Ronjalla on ongelmia Sissin kanssa. Ronja ei millään Sissiä tänne huolisi. Ja Usva totesi että hän on saattaunut viime aikoina huomioida Ronjaa liian vähän, kun Sissistä on huolehdittu ja Ronja saattaa olla siitäkin käärmeissään. Molemmat kuulostavat minun korvaani ihan loogisilta ja syy on varmaan sekoitus hieman molempia. Täytyy vain toivoa, että asiat tasaantuvat tästä eteenpäin ja Ronja antaa Sissin olla. Koska jos tämä ei lopu, jompikumpi on annettava pois. Itse sanoi ensin, että täytyy varmaan etsiä Sissille uusi koti, jos ei täällä toimi, mutta Iltausva sanoi, että olisi järkevämpää ja käytännöllisempää antaa pois Ronja, kun Ronjan entinen omistaja kyllä voisi nykyään  Ronjaa pitää.

Kamalaa mietiskelyä kun kumpaakaan kissaa kumpikaan meistä ei haluaisi antaa pois :( No, päätimme katsoa miten tästä vielä sujuu. Mutta meikäläisen ovi ei kyllä vähään aikaan aukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti