keskiviikko 22. elokuuta 2012

Oli siellä sitten jotain

Niin, oli siellä sitten jotain, Nepin silmässä.Iltausva tuli juuri vähän aikaa sitten Nepen kanssa eläinlääkäristä enkä minäkään kauan ole kotona ollut. Ilmeisesti neidillä on sidekalvon tulehdus. Lääkäri oli vain kuulemma ollut hieman kummissaan, kun tulehdus on ilmeisesti levinnyt luomellekin saakka. Siitä, mistä Nepe sen olisi saanut, ei ole mitään tietoa. Sidekalvon tulehdus ei kuulemma ole mikään sellainen yleinen vaiva kissoilla. Se on kissojen kanssa yleensä kissaflunssan oire ja sitä ei Nepillä pitäisi olla, se kun on rokotettu sitä vastaan vasta vuosi sitten ja ykskään näistä muista kissoista ei osoita mitään merkkejä tartunnasta.

Täs kohtaa tuli vähän sellainen olo, että olisin preferoinut sitä haavaa silmäluomessa. Mutta, Nepi sai lääkkeeksi silmätippoja. Niitä annetaan kuusi kertaa päivässä kaksi päivää ja sen jälkeen neljä kertaa päivässä neljän päivän ajan.

Ja Nepi on ollut ihan hirmuisen hyvin käyttäytyvä. Se oli kuulemma eläinlääkärinkin kanssa kiltisti paikallaan, vaikka silmää osoiteltiin kirkkaalla valolla ja ronkittiin. Hieman välillä joutui Iltausva pitämään paikallaan, mutta silloinkaan ei mitenkään kovaa. Ja nyt, kun kotiin tultua neidille annettiin ensmäinen silmätippa, hän ei rimpuillu sitten ollenkaan, mitä nyt hätkähti kun nestettä tiputettiin silmään. Mulla on sitten kiltti ja hyvinkäyttäytyvä kissa :)

Oli muuten oikein mukava koulupäivä vaihteeksi. Meillä on menossa valinnainen kurssi aiheenaan kulttuuri- ja elämysmatkailu ja oltiin sitten tänään kiertoajelulla tutustumassa kotikaupungin historiaan ja kulttuuriin. Oikein mielenkiintoista ja hauskaa minusta. Luokkalaisistani en tiedä, kun itse istuin opettajan kanssa edessä (näki paremmin ja minul tulee joskus busseis ja autois huono olo) ja muu luokka takana perällä.

Kiitos keskiaikaharrastukseni, suurin osa oppaan jutuista oli tuttuja ja aikaisemmin kuultuja, mutta minusta oli kivaa saada muistia virkistetyksi, koska kyllä niitä oli unohtumaankin ehtinyt ja sain sieltä muutaman uudenkin tiedon jyväsen, jotka ihan yllättivät minut. Kuten, että joulurauhanjulistus on jatkutunut katkeamattomana perinteenä pidempään kuin muistin tai että Tuomiokirkon lattian alla on yli 4500 hautaa.

Mutta se oli mielenkiintoinen kierros. Ja ryhmänä saimme siitä alennusta aika mukavasti, vaikka jouduin kyllä silti pummaamaan äidiltä lipun verran. Toinen reissu samoilla tunneilla on tulossa perjantaina, jolloin menemme Ruissaloon kasvitieteelliseen, en olekaan käynyt siellä pitkään aikaan, ja sinne pääsee opiskelijat kolmella eurolla. En taida kehdata kolmen euron takia käydä äidillä, joten kaivelen sen sitten säästöpossusta :) Sen verran sieltä pitäisi löytyä. Katseltiin säätiedotuksia Usvan kanssa ja ilmeisesti loppuviikon ainoa sateeton päivä on perjantai, mikä saa minut ainakin hieman epäileväiselle tuulelle. Silloin sataa ihan varmasti. Suunnitelmissa kun on mennä piknikille kasvitieteellisen jälkeen. Sehän nähdään sitten silloin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti