torstai 21. maaliskuuta 2013

Pieni kevätpäivitys...

Pieni kevätpäivitys Yökön kasveista. Ennen kuin joudun jättämään  ne kaikki kevään ajaksi Usvan hyviin käsiin.


Kolmas keikini pääsi vihdoin ruukkuun. Se joutui orkideamullan puutteesta johtuen viettämään muutaman kuukauden vesimaljakossa, kun sen emokasvi kuoli :( Alkoi pienellä olla hieman huonot oltavat maljakossaan, mutta nyt ollaan niin terhakkaa kuin vain voi.


Toinen keikini on vielä emokasvissaan kiinni ja tekee edelleen kukkavanaa, jota aloitteli tuossa syksymmällä. Tosin nyt on ilmeisesti toinen yritys menossa mikäli vanan haarautumisesta voi mitään päätellä.


Vanhempi phalee kukkii edelleen. Mielestäni hän aloitti jo joulun jälkeen...


Ja gardeniani yrittää ilmeisesti kukkia :D. Harmittaa vain hiukan kun en pääse niistä kukista nauttimaan, kiitos Irlannin -matkani.


Sitten hieman uusia asukkaita. Sorruin soilikkiin joku aika takaisin. Kuvasta näkyy hieman huonosti, mutta soilikki raukka päätyi lähestulkoon kokonaan Nepetan suihin. Se pieni riiviö ei millään meinannut jättää soilikkiani rauhaan, joten luovutinja nostin sen sitten jonnekin korkealle. Ja nyt hän on ilmeisesti päättänyt kukkia uudelleen heti turvaan päästyään :)Olin naistenpäivänä kukkakaupassa töissä ja sain sieltä pari rescue -tapausta, joista toinen on tämä pieni ja suloinen aaloe. Edellisen aaloen menestykseen pohjautuen päätin uskaltautua ottamaan toisenkin, vaikka mehikasvit ja kaktukset eivät minun hoidossani yleensä viihdykään.


Toinen pelastettavista oli tämä venuksenkenkä! Minua ei sitten yhtään haitannut ottaa kyseistä orkideaa hoiviini, sillä olen kaipaillut venuksenkenkää orkideoideni joukkoon siitä lähtien kun edelliseni kuoli.


Ja viimeisin sortumiseni näin kevätaikaan oli kannukasvi, siis lihansyöjäkasvi jonka 'kannuihin' kärpäset ja muut öttiäset lentävät ja tipahtavat sitten nesteeseen kannussa eivätkä enää pääse pois. Minulla oli alkuaikoina täällä sellainen myös ja se kasvoi varmaan peittämään neljänneksen keittiön ikkunasta. Mutta sitten sekin kuoli. ei pitänyt extra kuumasta kesästä.


Ja pakko laittaa tämäkin kuva tänne vaikkei kyseessä kasvi olekaan (vaikka Nepeta tarkoittaa kyllä kissanminttua). Pohdiskelin viime viikolla että minkä matkalaukun ottaisin ja Nepeta kapusi suoraan rinkkaan kun olin sitä mallailemassa. Ehkä neiti pohdískeli mukaan tuloa. Päädyin lopulta äitini lainaamaan matkalaukkuun. Ja valitettavasti Nepi pieni ei mahdu sinne kyllä mukaan. Tulee ikävä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti