sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Ahvenanmaa, day 4

Tänään onkin meidän vapaapäivä. Sen verran ohjelmaa meille oli suunniteltu että käytiin kulttuuri- ja kongressikeskuksessa Alandicassa, joka on aika helkkarin hieno paikka. Niil on siel iso sali, teatteri melkeenpä, missä on kaiken näköisiä musiikkiesityksiä ja muita esityksiä. Ei ole edes vanha paikka, vast joku kolmisen vuotta vanha. Ja tosi hyvää ruokaa. Mut yks on vähän kummallinen juttu. Niillä on siellä keskuksessa paikkoja n. kuudellesadalle hengelle, mut siin on sit vaan se ongelma et Maarianhaminas (ainakaan) ei oo tarpeeks hotellihuonei niin isol kööril, jos tänne tulis joku suuri kansainvälinen tapahtuma.

Kongressikeskuksen jälkeen meidät käytiin sieltä hakemassa, kaks opettajaa koulun autojen kans ja he lähti ajamaan meitä ympäri Ahvenanmaata ja näyttämään nähtävyyksiä. Me käytiin Ahvenanmaan ainoos panimos, Stallhagenissa, joka valmistaa käytännössä kattoen käsityönä tätä Ahvenanmaan olutta Stallhagenia. Heil on siel ihan baari ja ruokapaikka (tilauksesta, et ei mikään a la carte) panimon yhteydessä ja oli ihan hirmu kodikkan näköst. Panimon isäntä kerto meil englanniks sen panimon oluen valmistuksest, he ovat ilmeisesti ainoo panimo Pohjoismais jotka pystyy käyttämään vettä ilman et sitä tarvittee puhdistaa siin välis ja he eroo muista panimoista myös siinä et he ei lisää sitä hiilidioksidia olueen jälkeenpäin erikseen, vaan hiiva saa hoitaa senkin. Ihan hirmu kiva paikka, ja saatiin sit vinkkejä et kesätöitä saattais olla tarjolla.

Nuo olivatkin sitten ainoot paikat meidän kierroksella jotka oli auki, et muiden nähtävyyksien kanssa jouduttiin ihailemaan ulkoa. Me käytiin kattomas nopeesti jotain kahvilaa, joka on varmaan tosi ihana paikka kesällä. Nyt se oli ihan helvetin kylmä, sää rupes huononemaan siin vaihees kierrosta. Ja sitten me käytiin kattomassa ton Strömsön Michael Björklundin rakenteille olevaa jotain ravintolaa tai muuta ruokaan liittyvää paikkaa. Sitä ollaan rakentamassa ihan Kastelholmin linnan lähelle joten nähtiin sekin siinä samalla (näytti yhtä ihanalta paikalta kuin Turun linna :)) ja sit siin oli vieressä pieni museoks muutettu vankila ja tällänen juhlapaikka kait, missä ne järjestää mm. joulumarkkinoita.

Sit sen jälkeen me suunnattiinki takas hotellille. Ja sää oli muuttunut viel karseemmaks. Sääli kyl, ku aamulla se oli ollut tosi kaunis ja aurinkoinen ja nyt siel sataa tiheesti lunta joka menee vaakasuoraan tuulen mukana. Tosin tääl kaupungissa se on hiukka rauhallisempaa. Hiukka sellanen fiilis kyl on et minnen taida lähtee käppäilee mihinkään enää tänään. Muuten ois voinu käydä vaik kävelyl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti