maanantai 5. marraskuuta 2012

Dresden Files

Mut koukutettiin uuteen kirjasarjaan, Jim Butcherin Dresden Filesiin. Ja kiitos tästä kuuluu samaiselle roolipeliporukalle, jonka kanssa pelaan ihanaa peikkoveristä rämäpää hahmoani. Olin vähän epäileväinen sarjan suhteen aluksi, sillä dekkarit ja muut mysteerit eivät yleensä ole minun makuuni, mutta tämä tyyppi kirjoittaa hyvin ja magian lisääminen dekkareihin näyttää auttavan myös ;D

Sarja siis keskittyy yksityisetsivään, Harry Dresdeniin, joka sattuu myös olemaan velho. Siis oikea sellainen, eikä mikään hokkus pokkus hyyppäri. Kirjat kertovat velhon tapauksista ja, ainakin tähän astisen kokemukseni perusteella, voi lukea sekalaisessakin järjestyksessä, jos sellainen ei haittaa. Edellisiin kirjoihin ei ainakaan tähän mennessä ole viitattu kovinkaan paljastavasti, mutta itse en olekaan vielä kovin pitkällä.

Suomennettu sarjaa ei vielä tietääkseni ole, mutta Butcher kirjoittaa mukavan helppolukuista englantia. Kirjoja on tähän mennessä ilmestynyt ilmeisesti 13 ja neljästoista on työn alla. Ja yksi koukuttajistani sanoi lukeneensa jostain haastattelusta, että kirjailijalla olisi aineksia ainakin 25 kirjaan jo heti valmiina.

Ensimmäisessä kirjassa, Storm Front, esitellään päähenkilö, Harry Dresden, sekä muutamia muita usein esiintyviä hahmoja, kuten Dresdenin kissa Mister ja poliisikomisario Karrin Murphy, joka konsultoi kummallisissa ja hämärissä tapauksissa Dresdeniä. Niin tapahtuu myös heti ensimmäisessä osassa, jossa poliisi on täysin pihalla raakojen murhien sarjasta ja pyytävät Harry apua fysiikan lakeja uhmaavan murhatavan selvittämisessä. Ja vauhti ei sitten hidastu missään vaiheessa.

Toisessa osassa, Fool Moon, ollaan taas kummallisen sarjamurhatapauksen ääressä, ja johon Harryn apua jälleen pyydetään. Vauhti on aivan yhtä kova kuin edellisessäkin osassa ja kirjoitustyyli on mielestäni parantunut hieman. Koukuttajieni mukaan koko sarja "kärsii" samasta ilmiöstä. Kirjat sen kuin paranevat eteenpäin mentäessä.

Elikä paljon odoteltavaa >D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti