tiistai 18. syyskuuta 2012

Vaihteeksi

Poikkeuksellisesti aion nyt valittaa hieman koulusta. Ainakin koulumme informaation kulun tehokkuudesta :/ Se kusee. Meille oli ilmoitettu viikko pari takaisin jatkavien infossa, että kansainvälisyyskurssin infotilaisuus olisi 19.9. Eli huomenna. Se oli ilmoitettu hyvin selvästi ja vielä kirjoitettu selkeästi power point -esitykseen.

Se saakutan info oli tänään. Sinä päivänä, joksi meikäläinen oli varannut ajan poliisilaitokselle passin uusimista varten. Se oli vielä pitkä info, plus vielä valmistelutunteja. Tunnit olisivat kestäneet neljään saakka ja alkoivat puolilta päivin.

Minnen käsitä, missä siitä on ilmoitettu. Minä kun olen niiden tunnollisten oppilaiden joukossa, jotka saakeli eivät ikinä ole poissa. Mä en ole kuullut henkäystäkään siitä, että se tilaisuus olisi siirtynyt. Onnekseni kuulin siitä tänään parilta samalla kurssilla olevalla luokkalaiseltani, muuten se olisi jäänyt täysin välistä.

Ja kun nyt kerran aloitin koulusta purnaamisen voinkin sitten jatkaa hieman lisää. Jos minulta kysytään, niin ne rahat, jotka on varattu per oppilas kansainvälisyyskurssin työssäoppimisjaksoa varten on hiukka liika pieni. Varsinkin jos on lähdössä jonnekin kauemmaksikin. 300 euroa. Loput täytyy maksaa itse...

Tiedä sitten onko tuo summa kiveen hakattu, kun en ollut tarpeeksi kauan infossa, että olisin päässyt opettajaa haastattelemaan, mutta oma pieni haaveeni että olisin päässyt Australiaan taitaa romahtaa tähän. Pelkästään halvin löytämäni matka sinne, Helsinki - Sydney (esim.) - maksaa noin 750 euroa. Ja se oli siis yhteen suuntaan.

Toinen paikka johon minulla olisi hinku mennä olisi Englanti, Lontoo varmaankin tosin Irlannissakin olisi varmaan mahtavaa, ja sinne halvin lento on jo hieman järkevimmissä hinnoissa, 73 euroa suunta. Siinä kohtaa "apurahoista" jäisi vielä 150 käytettäväksi johonkin muuhun. Kahdeksan viikon aikana.

Joten Lontooseen päin sitä sitten varmaan mennään. Asumisen kanssa ei hirmuisesti tarvitse jaksojen kanssa yleensä huolehtia, työpaikalta saa useimmin majoituksen ja joskus jopa yhden aterian päivässä. Mutta muuten kaikki loppu pitää rahoittaa itse. Muu ruoka, muut matkat, vapaa-ajan vietto ja jos jotain tuliaisiakin haluaisi viedä, niin ne tietty.

Hirmuisen huolissani en ole. Tiedän että pystyn säästämään rahaa matkaa varten (tervemenoa opintolaina ;) ) ja Kelalta saa ulkomailla opiskelujaksojen ajaksi korotettua opintotukea, jos toimittaa Kelaan kaikki oikeat paperit tietty. Ja tässä kohtaa se ei kyllä enää pystymisestä ole kiinni, mähän säästän sitä rahaa, ku jo näin pitkällä ollaan. Mä haluun sinne ulkomaille työssäoppimaan >) Ja mä oon jo ihan täpinöissäni!

Olin muuten tänään leffassa ku superpäivä on ja kävin Pikku-Usvan kanssa katsomassa Urhean. On muuten aika hyvä leffa taas Disneyltä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti