maanantai 28. marraskuuta 2011

Poikkeus vahvistaa säännön


Minä vihaan askartelemista.

Se on todella hämmentävää, koska rakastan käsitöitä muuten. Neulominen, neulaaminen (keskiaikainen tekniikka), kehräys, viitelöinti, lautanauhat, virkkaus, ompelu... Kaikki käy. Paitsi askarteleminen (lasken askartelemiseksi kaikenlaisen liiman, paperin/kartongin/whatever ja pikkutilpehöörin kanssa säätämisen). Kunnon sääntö vaatii kuitenkin poikkeuksen, ja minulle poikkeukseksi on muodostunut yuleaskartelu. (Tai sitten Yökönlehden kanssa asuminen pehmittää pääni.)

Käytin tänä vuonna koristeissa paljon keittiön kaapeista napattuja aineksia ja lisäilin liimaa ja puutikkuja.

Tähti punaiseksi maalatuista 
takeaway -kahvitikuista,
kahvipavuista (muutama maalattu punaiseksi),
keskellä punainen lasihelmi ja kultaista hilavitkutinta (?)
Toisessa tähdessä tikut on maalattu sinisiksi ja olen liimaillut niihin makaroneja. Keskellä valkoinen lasihelmi ja hopeista ohutta rautalankaa.
Kolmannen tähden tein maalaamalla tikut sinisellä ja sitten ripottelin märkien tikkujen pinnalle jauhoja. Sotkuista puuhaa, mutta lopputulos on mielestäni todella kivan näköinen. Tähden keskellä valkoinen lasihelmi ja ohutta hopeista rautalankaa.


Vielä hieman makaroneja. Pujottelin siimaan tavallisia vaaleita makaroneja, joiden joukkoon sujauttelin välillä täysjyvämakaroneja (ovat väriltään hieman tummempia) ja vähemmän luonnollisia sinisiksi maalattuja makaroneja. Päissä on isohkot helmet, koska siimaan olisi ollut vaikea saada tarpeeksi isoa solmua etteivät makaronit karkaa. Kuvasta ei huomaa, mutta nauhalla on pituutta runsaat kaksi metriä...
 

P.S Jostain syystä Blogger ei millään haluaisi antaa minun laittaa kuvia tekstin joukkoon, eikä ainakaan asetella kuvia sillälailla kuin minä haluaisin. Olenko vain oikeasti näin toivoton tekniikan kanssa?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti