Ystävänpäivän vadelmaleivokset
-ohje Pirkka -lehdestä 2/2013
Pohja:
- 200 g voita / leivontamargariinia
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 tl vanilliinisokeria
- 2 pss (à 200g) pakastevadelmia
1. Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos
muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvan kanssa.
2. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle. Murskaa jäisiä vadelmia kämmenesi alla (ennen kuin avaat vadelmapussin) ja levitä marjat sitten tasaisesti taikinan päälle.
3. Paista pohjaa 200 asteessa 15-20 min.
Täyte ja kuorrutus:
- n. 2 dl vadelmahilloa
- 2 rs (à 180g) Pirkka appelsiinituorejuustoa (voi vaihtaa maun mukaan)
- 2 dl tomusokeria (tämän unohtaminen ei haittaa yhtään ^.^ )
- 1 prk (250g) maitorahkaa
4. Leikkaa jäähtynyt pohjalevy puoliksi ja levitä toiselle puolelle ohuelti vadelmahilloa.
5. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja maitorahka.
6. Levitä puolet tuorejuustotäytteestä varovasti hillon päälle. Nosta toinen pohjalevynpuolikas nurin perin täytteen päälle. Näin saat leivoksiin sileän pinnan. Levitä loput täytteestä tasaisesti leivosten pintaan.
7. (Leikkaa leivoslevyn ulkoreunat suoriksi) ja paloittele n. 15 osaan. Puhdista veitsi välillä niin leivosten pinta pysyy kauniina. Pursota leivosten pinnalle koristeeksi sydän vadelmahillosta.
Tadaa! Hyvää ystävänpäivää! (jokainen päivähän on ystäville omistettu) |
Ja todisteeksi että pakanakodossa myös
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti