1. vaihe
-3 dl maitoa
-15 g hiivaa (noin 1/3 palaa)
-2 dl tattarijauhoja
-1 dl vehnäjauhoja
Murenna hiiva haaleaan maitoon. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna sen odottaa huoneenlämmössä yön yli, vähintään neljä tuntia.
Noin 15 tuntia seissyt taikina. |
-2 dl kiehuvaa maitoa
-3/4 dl kermaa
-1 tl suolaa
-2 kananmunaa (keltuainen ja valkuainen eroteltuna)
Lisää kiehuva maito, kerma ja suola taikinaan.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset taikinaan.
Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahto taikinaan kevyesti sekoittaen.
Paista taikinasta blini- tai ohukaispannussa paksuja blinejä.
Perinteisesti blinit tarjoillaan esimerkiksi suolatun mädin, hienonnetun (raa'an) sipulin ja smetanan tai kermaviilin kanssa. Me olimme kuitenkin vähemmän perinteisiä ja teimme lisäkkeeksi yrttituorejuustosta ja vaahdotetusta kermasta 1:1 seoksen. Oli hyvää ^.^
Ohje teoksesta Kotiruoka (toim. Kaisa Isotalo ja Raija Kuittinen, uudistettu 80. painos vuodelta 2010)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti