HS: Olof Viktorin leipä, resepti
HS: Ja kuudentena päivänä valmistuu leipä
^ Hesarin sivuilta tosiaan löytyi resepti ja reseptiin liittyvä kirjoitus leivän tekoon koukuttuneelta toimittajalta. Minulla on nyt omenajuuren alku lasipurkissa ja laitoin sen uuniin odottamaan - uuni ei siis ole päällä, ajattelin vaan että se voisi olla sopivasti lämmin ja aika vedoton paikka. Ja turvassa kissoilta...
Viikon mittainen leipäurakka alkaa omenajuuresta:
- 1 dl 35-asteista vettä
- 200g vehnäjauhoja
- 100g raastettua omenaa
--> Sekoita yhteen, laita seos kannelliseen lasipurkkiin ja jätä purkki sopivan lämpimään paikkaan kolmeksi päiväksi. Juurta sekoitetaan päivittäin.
Minä pidän teidät edistymisestä ajantasalla :)
edit:// 4. päivänä esitaikina
5. päivänä varsinainen taikina
6. päivänä paistopäivä
Omenajuurenalku uunissa... |
...sekä tietysti reipas kissa-apulainen. |
Ladykin ilmestyi paikalle - Ronja himoitsee aivan hulluna raakoja taikinoita O.o |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti