keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Unisieppari

Pikkusiskoni pyysi minua tekemään hänelle unisiepparin, varmaan joskus puoli vuotta sitten. Vai olisiko peräti vuosi? Sopivien tarvikkeiden löytämiseen meni hetki aikaa. Minulla oli aika selvä kuva mitä halusin sieppariin, sen jälkeen kun pikkusiskoni oli kertonut millaisen hän haluaisi. Sain sen vihdoin valmiiksi :D


Ja olen aika tyytyväinen. Runko oli hankala, mutta löysin Presentosta lopulta metallisia renkaita, joilla on todennäköisesti jokin aivan muu tarkoitus kuin unisiepparien pohja. Päällystin renkaat mustalla paperinarulla. Verkot on tehty Usvan kehräämästä langasta. Villat ostin itse, mutta Usva oli ihana ja kehräsi ne minulle. Ovat muuten kehrätty silkistä, jonka ostin keskiaikailta markkinoilta >)

Helmet ovat vanhoja kätköistä löytämiäni ja osa keskiaikaisilta markkinoilta myös ostettuja. Sulat löysin joskus ennen joulua alennuskopasta. Ne oli aivan pakko ottaa, sillä pikkusisko oli toivonut ruskean, mustan ja harmaan värisiä sulkia. Yritin muutenkin tehdä siepparista maanläheisen värisen.

Ja pikkusiskon reaktiosta päätellen onnistuin aika hurjan hyvin koko siepparissa.

Siltä varalta, että joku ei ole tietoinen mikä unisieppari on: Unisieppari on pajurenkaasta, lankaverkosta ja höyhenistä tehty intiaanien taikakalu. Minulla ei ollut pajua käsillä, joten meikä improvisoi ja olen sitä mieltä että tuo paperinaru sopii tähän kappaleeseen paremmin kuin paju olisi sopinut.

Unisiepparin tarkoitus on suodattaa pahat unet ja ajatukset, päästäen lävitseen vain hyvät ajatukset ja unet.

"Ojibwa-taruston mukaan hämähäkki-isoäiti (maailmanluoja) kutoi unisiepparin karkottamaan ihmiskunnan pahat unet. Pahat unet tarttuvat siepparin verkkoon ja valuvat höyheniä pitkin Äiti Maahan. Toisen tarinan mukaan pahat unet nousevat aamukasteen mukana tähtiin, josta ne eivät koskaan palaa."
 - Wikipedia

Unisieppari kuuluu ripustaa sängyn yläpuolelle, josta se pääsee nappaamaan pahat unet ennen kuin ne ehtivät nukkujan luokse. Nykyään porukka taitaa kuitenkin käyttää sitä enimmäkseen koriste-esineenä. Pikkusiskoni aikoo kuitenkin kuulemma ripustaa sen sänkynsä yläpuolelle ja käyttää sitä unien sieppaamiseen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti