tiistai 15. tammikuuta 2013

Röyhelöitä

Tuli taas saatua yksi ompeluprojekti valmiiksi. Tämä olikin hieman pidempi, häsläsin tämän kanssa vähän yli viikon ajan. Mutta halusin todella tämän onnistuvan, joten tein sitä hitaasti ja rauhallisesti, jotten vain onnistuisi menemään missään vaiheessa suoraan metsään.

Ja hyvin se sitten lopulta onnistuikin. Ihana uusi röyhelöpaitani:


Kankaat ovat taas Eurokankaan palaosastolta löydettyjä. Toinen on jonkinnäköistä sametin tyyppistä kangasta ja toinen on jotain keinokuitua. Ihanan tuntuisia molemmat. Ja värit sopivat yhteen mahtavasti. Kaikkien röyhelöiden ja tuon toisen kankaan takia olin puolen aikaa peloissani, etten onnistuisi saamaan paidasta kaunista. Röyhelöitä en meinaan ole ikinä tehnyt vaikka poimuttanut jotain joskus olenkin ja tuon hörsellyskankaan kanssa en ollut ihan varma saisinko sen nätisti muuhun paitaan. Mutta sainhan minä sen lopulta :D

Mallin löysin yhdestä uusista ompelukirjoistani, Joka tyypin kaavakirja II, jossa on kaikenlaisia ohjeita kaavojen muokkaamiseen ja niistä sitten omannäköisten vaatteiden valmistamiseen. Tämä paita lähti liikkeelle röyhelötopin ohjeista. Tein sen muuten ohjeiden mukaan, paitsi että lisäsin toppiin hihat pienellä puhvituksella. Toppi oli myös tehty vain yhdestä kankaasta, joten muokkailin sitä senkin puoleen ihan hieman lisäämällä toista kangasta.

Hihat onnistuvat onneksi juuri niin hyvin kuin olin toivonutkin. Aluksi ajattelin, että olisin laittanut hihat kokonaan tuosta ruskeasta kankaasta, sillä en ollut aivan varma kuinka hörsellykangas käyttäytyisi hihoina, saatikka sitten puhvihihoina. Päätin kuitenkin lopulta kokeilla josko ne onnistusivat (sitä kangasta oli muuten ihana poimuttaa, kun se teki sen jo valmiiksi ommellessa) ja leikata sitten ylijääneestä ruskeasta kankaasta uudet puhvit, jos ensmäinen yritys kuolisi. Mutta eipä kuollut ja nyt paita vasta hyvältä näyttääkin. Ja inspiraatiota on taas kerran saatu steampunkista ja viktoriaanisista vaatteista.

Ajattelin myös, että tätä paitaa voi tarvittaessa käyttää juhlapaitanakin. Ja kevään valmistujaisjuhlaan totesin haluavani laittaa tuon. Kuuntelin eilen eräitä luokkatovereitani puolella korvalla kuinka he kertoivat tilanneensa mekon ja kuinka muut eivät saisi tilata samanlaista. Tuli siinä sitten mieleen, että ehkä meikäläisen pitäisi jälleen kerra olla se erilainen tyyppi ja pistää housut tuon paidan seuraksi ja vieläpä itse tehdyt nekin. Olettaen tietysti, että löydän kankaan... Sen täytyisi jo olla jotain tiettyä vähän juhlavampaa kangasta ja mielellään tiettyä väriä. Voipi olla, että sitä ei löydy palaosastolta. Ellei minulla sitten käy ihan satumaisen hyvä tuuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti