maanantai 7. tammikuuta 2013

Kehräystä

Rakastan kuunnella kun kissa kehrää. Se on yksi maailman rauhoittavimmista äänistä. Paitsi jos kehrääjä on nälkäinen Carlos, silloin ääni on kaikkea muuta kuin rauhoittava.

Minäkin olen viime aikoina innostunut kehräämään. Nimittäin villaa alapainoisella värttinällä. En muista yhtään paljonko tuossa oli grammoina, mutta ihan kivasti sitä tuli. Kuvissa siis kertaamista odottavaa tumman ruskeaa, aika ohueksi kehrättyä villaa. Kiedoin valmiin villasäikeen vessapaperihylsyn ympärille odottamaan että saan kehrättyä saman kokoisen pussillisen vaaleampaa villaa. Tarkoitus on sitten kerrata nuop kaksi yhteen ja saada aikaan kaksiväristä villalankaa. Värit muuten vaikuttavat aika luonnollisilta, uskallan väittää että näitä villoja ei ole värjätty. Ostettu valmiiksi karstattuna lankabaarista, joten ihan varma en ole. Nyt sitten vain odotellaan seuraavaa inspistä kehrätä lisää.



 Uudenvuodenaattona istuimme kaveriporukan kanssa katsomassa leffoja ja minä kehräsin Yökön pyynnöstä hänelle 6 g bourrettesilkkiä. Kuvassa yläpainoinen värtttinä, valmis (Yökkö ei halunnut kertausta, joten lanka jäi yksisäikeiseksi) lankavyyhti ja toinen samankokoinen paketti kehräämätöntä silkkiä. Ihan kivasti tuli ohuehkoa hiukan epätasaista lankaa. Joukossa on myös muutama "sattuma", silkin joukkoon jääneitä roskia, jotka Yökkö käski jättää lankaan. Halusi kuulemma vähän karkeaa ja epätasaista tästä langasta. Minulle luvattiin kehräyspalkaksi uusi unisieppari, joka tuleekin tarpeeseen kun painajaiset tykkää jostain syystä vierailla aina tasaisin väliajoin. Niin ja silkin Yökkö osti Brinkkalan Outolinnusta, sikäli mikäli joku tätä tieto tulee kaipaamaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti