keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Pilvistä, pahus vieköön

Sään jumalat ei oo näköjään hyvällä tuulella, tai ainakaan ne ei pidä meistä tänään. Tänään, tällä hetkellä jos tarkkoja ollaan, Venus kulkee Auringon yli ja me oltiin  tehty Iltausvan kanssa suunnitelma et oltais menty katsomaan sitä. Mutta kun taivas näyttää tuolta...

Taivas 4:39 tänä aamuna

... on melkosen hankalaa nähdä aurinkoa. Heräsin sitä varten neljältä ja olen edelleen pystyssä siinä toivossa että sää selkenisi vaikka ilmatietieen laitos muuta väittääkin. Muutenhan sitä vois antaa ollakin ja painuu takaisin pehkuihin, mutta kun Venuksen ylikulku ei näy Suomessa seuraavaan 230 vuoteen, perkele vieköön :( Ja muuallakin maailmalla planeetan seuraava ylikulku tapahtuu vast vuonna 2117, joten sitä on melkosen turha toivoo näkevänsä enää mun elinaikanani.

Epäreilua, mulla olis ollu aurinkosuodatinki kaukoputkessa (tosin toimiiko se vanha kapine jää nyt kokeilematta) ja olisin halunnut kokeilla kuvan heijastamista paperille. Mut meikäläinen saa sitte tyytyä ilmeisesti vain kuviin.

Venuksen ylikulku

Joku onnekas ihminen pohjoisessa saa kattella sitä alusta asti, näin etelässä se ei olis kokonaan näkynyt, ja onnistunut ottaa kuviakin. Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan sivut on melkoisen rakkaita nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti