sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ystävänpäivän appelsiinileivokset

Ainekset:
4 munaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl appelsiinimehua
1 sitruunan raastettu kuori
4 dl vehnäjauhoja
1 dl maissi- tai ohratärkkelystä
3 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa (maustamaton)
50 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
sitruunamehua
(elintarvikeväriä)
nonparelleja

- Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sitruunan kuori vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa. (Vinkki! Käytä itse puristamaasi appelsiinimehua, älä kaupan tölkkiversioita. Appelsiinin kuoren voi myös ottaa talteen ja käyttää koristeena. Appelsiineja tarvitaan kaksi.) Lisää lopuksi rasva taikinaan.

-Kaada taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

-Anna levyn jäähtyä. Leikkaa se sitten paloiksi tai ota levysta muotilla leivoksia. Kuorruta, koristele ja tarjoa kaverille.

-Paistoin oman taikinani kahdessa erässä , koska kaikki vuokani olivat liian pieniä enkä omista reunallista uunipeltiä. Leivoksia minulla oli lopulta kolmisenkymmentä - kaikki tulivat syödyiksi ;) Kuorrutteen pursotin sydämiksi ystävänpäivää kunnioittaakseni ja jatkoin koristelua sokeriahelmillä ja kuivatulla appesiininkuorella. Tarkoitukseni oli kuivat kuoret uunin jälkilämmössä, mutta huomasin että pelkkä kuuman (juuri uunista otettu) vuoan pohjalle ripottaminen kuivatti kuoria ihan riittävästi heti koristeena käytettäväksi. Näitä tehdään joskus toistekin! (Ja toivottavasti silloin leipojan palkka ei ole viikon influenssa...)









Resepti Anna -lehdestä 6/2012. Kuvausassistenttina toimi Yökönlehti. Kiitos <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti